Boulderen

Al heel vroeg ontwikkelde het boulderen zich naast het rotsklimmen als afzonderlijke discipline. Als iemand een uurtje tijd had kon hij op de fiets, te voet of per trein naar de dichtstbijzijnde rotsen en gaan oefenen of trainen. Spoel door naar 2021 en zie dat de boulderen inmiddels tot de meest populaire tak van de klimsport is ontwikkeld. Voor veel mensen is boulderen een sociale gelegenheid waarbij het fitnessaspect en combinatie met puzzel- en spelelementen uitgroeit tot een heuse passie en levensstijl.

 

Boulderen is een dynamische en explosieve vorm van klimmen. Daarbij komt dus een enorme range aan vaardigheden en technieken kijken. Vaak lijkt boulderen vooral veel kracht te vereisen maar ik kan je nu al vertellen dat met een paar aanpassingen in je techniek je je niveau en vaardigheden kan opkrikken zonder daar extra voor te hoeven trainen.

Samen met jou gaan we kijken naar wat nodig is en waar we aan kunnen werken.
Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld. algemene balans, dynamisch leren bewegen, accuratere voetplaatsen en het verbeteren van je oplossend vermogen.

Daarnaast kan er vaak nog veel winst gehaald worden met het bijschaven van bepaalde basisvaardigheden en de toepassing hiervan.

Benieuwd of je snel naar een nieuw niveau kan komen?
Boek dan een privéles.

 

 

Maak een afspraak